Hemakvaponi Hovgården

Hemakvaponi - Hovgården

Här uppdaterar vi om ett hemakvaponiprojekt! Det kommer bilder och förklarande videor som beskrivet projektet samtidigt som det utvecklas. 

Projekt Hovgården - Videor

Previous
Next

Uppdatering December

Lagom till julbordet avslutade jag årets akvaponisäsong. De 8 regnbågarna som fanns kvar vägde ca 11 kg. Den största var 50 cm lång och vägde 1,8 kg. Tillsammans med tidigare “skörd” blev det ca 15,5 kg fisk. således ca en tredubbling av vikten från början av juli då jag satte in fisken i tanken. Kommande säsong hoppas jag komma igång mycket tidigare med flera fiskar och därmed få bättre avkastning. En rökt, egenodlad regnbåge på julbordet är något alldeles extra.

Uppdatering

Nu har det gått från hydroponi till hemakvaponi!
 
Fortsättning följer!
20 augusti 2020
Previous
Next
Previous
Next

Nu är växterna på G!

Nu börjar det bli fart på växterna i Hovgårdens hemakvaponiprojekt! Näringen är bra balanserad och växterna verkar nöjda.
 
Fortsättning följer!
11 Maj 2020

Uppdatering

En släpkärra leca, 2,3 kbm, ska räcka till fyra odlingslådor. Siphonen fungerar och släpper ut vattnet vid en viss nivå. Nu behövs en pump med nivåvakt i den nedgrävda baljan som pumpar vattnet tillbaka till fisktanken
 
Fortsättning följer!
15 April 2020
Previous
Next
Previous
Next

Akvaponi på gång!

Ett ebb-flodsystem med odlingslådor fyllda med lekakulor. Odlingslådorna är 2,80 långa, 40 cm breda och 33 cm djupa. Klädda med gummiduk för att bli vattentäta. Siphonen ska öppna och släppa ut vattnet då lådan är påfylld. Vattnet rinner ut i ett uppsamlingskärl och pumpas sedan tillbaka till fisktanken. Det blev väldigt svettigt att jobba i växthuset igår!
 
Fortsättning följer!
10 April 2020